ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΟΠΑΠ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Εκτύπωση E-mail

Το Δημοτικό στάδιο Κομοτηνής αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανθρακικού. Υπήρχαν εποχές που εξαιτίας βελτιώσεων η ομάδα μετακόμισε για μικρό χρονικό διάστημα από το σπίτι της αλλά η φυσική έδρα, το γήπεδο που έχει δώσει ατέλειωτες χαρές και συγκινήσεις στους φιλάθλους της Κομοτηνής είναι το Δημοτικό στάδιο Κομοτηνής.

   234

Η ιστορία του ξεκινάει στις αρχές της δεκαετίας του 1920 με τις πρώτες εργασίες να λαμβάνουν χώρα και να ολοκληρώνονται το 1923. Όπως είναι αναμενόμενο αποτελεί πόλο έλξης και χρησιμοποιείται για πολλές αθλητικές και όχι μόνο δραστηριότητες. Στο Δημοτικό στάδιο πραγματοποιούνται επιδείξεις, αγώνες στίβου (αργότερα οι Πανθρακικοί αγώνες θα συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμο) αλλά και αγώνες ποδοσφαίρου. Παράλληλα αρχίζουν και εργασίες με την δημιουργία μικρής θύρας στην τωρινή θύρα 1 ώστε να συγκεντρώνει τον κόσμο. 

 gate1 

 

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄50 και για τα επόμενα χρόνια διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία οι Πανθρακικοί αγώνες στίβου που συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμο και πάρα πολλούς αθλητές. Το 1963 αρχίζουν εργασίες που αφορούν την απορρόφηση του νερού από τον αγωνιστικό χώρο, έργα που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Ένα χρόνο αργότερα ανακατασκευάζεται η θύρα 1 με μεγαλύτερη χωρητικότητα και σχεδόν παίρνει την σημερινή της όψη. Ολοκληρώνονται την αγωνιστική περίοδο 1965-1966.

 gate2

Το 1969 βρίσκει τον Πανθρακικό στη Β! Εθνική κατηγορία και μαζί αρχίζουν οι εργασίες για τις τωρινές θύρες 4 και 5. Μέχρι το 1989 στο γήπεδο δεν υπάρχει φυσικός χλοοτάπητας και οι εργασίες φέρνουν τον Πανθρακικό να παίζει τα περισσότερα παιχνίδια στον Αίγειρο. Βέβαια σε όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν βελτιώσεις στο Δημοτικό στάδιο που αφορούν τους βοηθητικούς χώρους όπως την περίφραξη του γηπέδου. 

gate5  

235

Η πορεία του Πανθρακικού είναι ανοδική και παράλληλα αυξάνονται οι υποχρεώσεις της ομάδας. Έτσι ως φυσικό επακόλουθο τα έργα στο γήπεδο ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Το 2005 τοποθετείται σκέπαστρο στη θύρα 1 και παίρνει την σημερινή της όψη. 

Το 2008 και αφού ο Πανθρακικός έχει ολοκληρώσει την επιτυχία να ανέβει την κορυφή του ποδοσφαιρικού Ολύμπου, την άνοδο στη Super League, δημιουργείται η θύρα 6, τοποθετούνται προβολείς στο γήπεδο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής νυχτερινών αγώνων ενώ η δημιουργία βοηθητικών χώρων βοηθάει στο γήπεδο να έχει όλες τις προϋποθέσεις και να έχει τα κριτήρια που επιβάλλονται τόσο από τη διοργανώτρια αρχή της Super League όσο και από την UEFA. 

237

Το Δημοτικό στάδιο Κομοτηνής πέρα από τους Πανθρακικούς αγώνες που φιλοξένησε την δεκαετία του ΄50 και συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμο, έχει φιλοξενήσει Προκριματικούς αγώνες UEFA για την κατηγορία Παίδων το 2009 με την συμμετοχή της Ελλάδας, Ελβετία, Σλοβενία και Πολωνία ενώ το 1993 είχε διεξαχθεί αγώνας γυναικών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ολλανδία. 

 

Χωρητικότητα

Οι αυξημένες υποχρεώσεις του Πανθρακικού και οι άνοδοι της ομάδας όπως ήταν εύλογο έφεραν και ανακατατάξεις στο γήπεδο όσον αφορά και την χωρητικότητα του. Έτσι στις μέρες μας η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου φτάνει στους 6198 θεατές (όλοι καθήμενοι). Το ρεκόρ εισιτηρίων ανήκει στην αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον Παναθηναικό για την σαιζόν 2009-2010 της Super League η οποία διεξήχθη στις 13 Σεπτεμβρίου όπου κόπηκαν 5355 εισιτήρια.

Το Δημοτικό Στάδιο ΟΠΑΠ Κομοτηνής διαθέτει 7 θύρες εκ των οποίων οι 5 είναι για τις ανάγκες των φιλάθλων που παρακολουθούν τους αγώνες. Η θύρα 3 χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα ΑΜΕΑ ενώ η θύρα 4 είναι για την είσοδο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

gatevip

Η θύρα 1 (σκεπαστή) έχει 1377 πλαστικά καθίσματα και χωρίζεται σε 5 διαζώματα. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το Δ που έχει χωρητικότητα 359 καθισμάτων. 

Η θύρα 2 έχει 1498 καθίσματα και το μεγαλύτερο διάζωμα είναι το Γ που έχει 390 καθίσματα. 

Η θύρα 5 έχει 1090 καθίσματα εκ των οποίων το διάζωμα Α έχει 390 καθίσματα. 

Η θύρα 6 η οποία είναι και η μεγαλύτερη του γηπέδου έχει 2002 καθίσματα με το διάζωμα Α να είναι το μεγαλύτερο με 532. 

Τέλος, η θύρα 7 ή θύρα VIP έχει 231 καθίσματα ενώ στο ίδιο χώρο υπάρχουν 6 θεωρεία όπου μπορούν να φιλοξενηθούν συνοδοί αντίπαλης ομάδας, επίσημοι προσκεκλημένοι της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, Παρατηρητές αγώνα κτλ.

gate6 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com